Bandystats

Gillar du att grotta ner dig i siffror och dessutom bandy? Ja då kan detta vara rätt ställe för just dig. På bandystat så finner du nämligen all möjlig statistik gällande elitserien i bandy för herrar. Jag har här samlat ihop målskyttar, passningsläggare och annat hos det 22 lag som spelat i elitserien sedan den föddes säsongen 2007/08. Du kan se den totala poängligan för alla spelare. Eller är du bara intresserad av just ditt lags statistik så finner du även det här.

Detta arbete har tagit en tid att genomföra och då årets serie fortfarande är i full gång så kommer jag så fort den är avslutad, uppdatera samtliga ligor.

Och detta hade inte varit möjligt heller om inte andra bandymänniskor lagt ner ett stort arbete i att föra statistik, år efter år. Så ett STORT tack till framförallt Torbjörn Lindqvist (bandysidan.nu) och Jimmy Andersson (jimbobandy.nu) Utan ert digra arkiv med resultat, målskyttar och tabeller, hade den här sammanställningen inte varit genomförbar.

Naturligtvis så har också bandyförbundets sida med elitrapport varit till stor hjälp också.

Men varför komma på något liknande då? Ja ett brinnande intresse för bandy och dessutom siffror. Och vad jag vet så finns inte allt detta samlat på ett och samma ställe. Inte först nu då genom, bandystats.

Elitseriens historia

Dagarna innan SM-finalen 2006 fattade det svenska bandyförbundet beslutet att gå i från det seriesystem man då haft sedan säsongen 1987/88 där man spelade 14 omgångar i två allsvenska serier (norra och södra) för att sedan spela en elitserie och fortsättningsallsvenska. Det nya serieupplägget blev Elitserien med 14 lag och 26 omgångar. Det var många och långa diskussioner hurvida detta skulle gynna eller inte,bandyn.

Nu 2017 skriver vi snart in den 10:e upplagan av Elitserien och många av dom som en gång tvivlade på detta, har nog ändrat uppfattning. Elitserien i bandy har på många sätt stärkt varumärket, bandy. Visst, det blev en hel del ojämna matcher i några år där kanske SAIK-Katrineholm 2009 stack ut mest (22-2). Men på det stora hela så har bandyn vunnit mycket på detta. Och en sak har man ju kvar som man alltid haft, SM-finalen.