Arena: Studenternas IP (Uppsala)
Domare: Peter Öhrlund, Tobias Lindberg, Hans Hellgren
Publik: 19 513

Matchen i siffror:

1-0 (2) Magnus Olsson (slarv i SAIK-försvaret ställer två Edsbyspelare ensamma med Othén och "Kuben" kan enkelt lägga in bollen. Chocköppning var bara förnamnet.

1-1 (3) Patrik Nilsson. Skyttekungen med stort S replikerar omgående och från snäv vinkel visar han varför han var skyttekungen den här säsongen. Sanslös start på matchen.

2-1 (7) Mattias Hammarström. Daniel "Popa" Jonsson levererar en vacker passning i djupled till Hammarström som drar till och sätter bollen otagbart för Othén.

3-1 (8) Daniel Liw. Drömmen för Edsbyn fortsätter och mardrömmen för SAIK likaså. Nytt slarv i försvaret gör att Liw kan vandra ner mot kortlinjen och från knappt någon vinkel alls så får han in bollen.

4-1 (12) Joakim Hedqvist. Ett stillastående och passivt SAIK-försvar kan inte hindra Jocke från att kruta in 4-1 från ganska så långt håll. Här minns jag att jag själv satte mig ner på läktaren och gömde mitt huvud i händerna och funderade på vad jag såg för något, svartvit som man var. Och tänk det skulle ju bli värre...

5-1 (17) Joakim Hedqvist. Hörnor och Edsbyn var en farlig kombination då som nu och Hedqvist dunkade in en högerhörna.

6-1 (40) Jonas Edling. (straff) Straffen blev också nådastöten för många SAIK-fans som vid den här tidpunkten lämnade Studenternas. Undertecknad stod dock kvar. Man lämnar inte en bandyfinal, oavsett hur jobbig den må vara..

6-2 (41) Henrik Hagberg. Vi som fanns kvar på läktaren fick då se Patrik Nilsson läckert frispela Hagberg som gled i genom försvaret och satte bollen i nät. En strimma svartvitt ljus tändes strax innan paus.

7-2 (48) Jonas Edling. Om inte matchen var avgjord innan halvtid så såg Edling till att den blev det med sitt mål, tre minuter in på andra halvlek.

7-3 (51) Stefan Andersson. "Pumpen" fick i alla fall göra ett mål i sin sista final. Ett skott långt utifrån av Magnus Muhrén räddades av Svensson i Edsbymålet men Stefan höll sig framme och slog i returen.

8-3 (58) Daniel Liw. Liw blir frispelad och ensam med Othén är han iskall och lyfter i bollen.

9-3 (62) Peter Thörnberg (hörna) Högerhörna och Peter står som fjärde skytt och får bra träff.

10-3 (64) Mattias Hammarström. Hade någon sagt innan finalen att ett av lagen hade gjort 10 mål innan 65 minuter, hade personen i fråga med största säkerhet blivit inlåst. Men när Hammarström från nära håll dunkar upp bollen bakom Joel, var det smått otroliga ett faktum.

10-4 (74) Patrik Nilsson. Ett frislag som Patrik krutar dit. Det var hans 113:e (!) mål för säsongen.

10-5 (80) Robin Mohlén. Kul för den då 18-årige mittfältaren. I vad som var kanske SAIK:s vackraste anfall i matchen (dom var lätträknad) så spelar Patrik Nilsson fram Mohlén som läckert lyfter i reduceringen.

10-6 (83) Patrik Nilsson. Patriks tredje mål kom på frislag. Och väckte ett litet hopp hos det tappra svartvita fansen på läktaren. Men....

11-6 (85) Joakim Hedqvist. Jocke släckte det lilla hoppet och klev upp på tre mål även han i finalen då han helt på egen hand transporterade bollen från egen planhalva upp til straffområdeslinjen och där sköt hela Sandviken i sank med sitt 11-6.

En av det märkligaste finalerna som jag upplevt på plats. Det hann aldrig bli någon match. Edsbyns fantastiska effektivitet och SAIK:s slarviga första havlek gjorde att denna final tappade all dramatik tidigt. SAIK som var stora favoriter till att vinna detta år hade under elitserien vunnit mot Edsbyn med 11-5 och 10-3. Kanske var dom siffrorna till en belastning denna lördag i mars.

Skapa din hemsida gratis! Denna hemsidan är skapad via Webnode. Skapa din egna gratis hemsida idag! Kom igång